Wat is SEO en waarom zou ik het moeten inzetten?

Waarschijnlijk heb je er wel eens van gehoord: SEO. Maar weet je ook echt wat het betekent en voor je website kan doen? Die kans is wat kleiner. Toch is SEO onmisbaar geworden voor elke website, en kan het je echt helpen je website beter vindbaar te maken. Wil je meer weten over SEO and hoe het jou kan helpen? Lees dan gauw verder, want wij hebben het voor je op een rijtje gezet!

Search Engine Optimization

SEO, dat staat voor Search Engine Optimization of in het Nederlands ook wel zoekmachine optimalisatie. Het doel van SEO is om meer bezoekers naar jouw website te trekken via de organische zoekresultaten van de zoekmachines. Dit betekent dus zonder gebruik van advertenties. Maar hoe doe je dat dan?

Je pagina’s optimaliseren

Het is belangrijk om je website te optimaliseren, zodat zoekmachines ze goed kunnen lezen. Het is belangrijk dat zoekmachines weten waar je pagina over gaat, zodat ze je bij het juiste zoekwoord kunnen laten zien. Hoe relevanter je website is, hoe beter je op Google naar boven komt. Er zit een vrij ingewikkeld systeem achter, maar het optimaliseren van pagina’s op bepaalde keywords kan je wel goed helpen. Hiervoor is het belangrijk om een goed zoekwoordenonderzoek te doen.

Daarnaast is het belangrijk om op de goede plekken koppen te gebruiken en het zoekwoord hier ook in te verwerken. Ook in de tekst moet je het een aantal keer benoemen. Schrijf je tekst wel zodat hij goed leesbaar blijft en niet alleen voor de zoekmachine.

Linkbuilding

Een andere optie is het inzetten van linkbuilding. Voor Google is autoriteit een belangrijke factor bij het toekennen van posities aan websites. Zijn er veel websites die naar jouw website linken? Dan ben je volgens Google belangrijk en zul je een hogere positie krijgen. Dit kan je een handje helpen door middel van linkbuilding. Linkbuilding kun je wel het beste uitbesteden, het is vaak lastig om zelf te ruilen als je maar 1 domein hebt.

Er komt nog veel meer kijken bij SEO-optimalisatie. Gelukkig heb je enorm veel tips op het internet om je verder te helpen. Daarnaast is het niet gek om SEO uit te besteden aan een online marketing bureau. Zij weten er veel van en kunnen jou helpen aan een goede positie in Google!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *