Hoe ICT de wereld verandert

Hoe ICT de wereld verandert: een uitgebreide gids om te leren 

De ongekende vooruitgang van technologie heeft de wereld in staat gesteld een global village te worden. Informatie- en communicatietechnologieën hebben een belangrijke rol gespeeld bij het versnellen van dit proces. ICT zal veranderingen in bijna elke sector van de economie blijven stimuleren en bedrijven overal opnieuw vormgeven. 

Hoe ICT het bedrijfsleven transformeert? 

ICT zorgt al jaren voor een revolutie in bedrijven – van klantenservice tot detailhandel, gezondheidszorg tot financiële dienstverlening, elke sector is beïnvloed door technologie. ICT heeft bedrijven in staat gesteld om efficiënter en effectiever te werken. Het heeft hen de mogelijkheid gegeven om meer klanten te bereiken, betere diensten te verlenen en meer innovatieve producten aan te bieden. In de retailsector wordt augmented reality bijvoorbeeld steeds vaker gebruikt door merken om een meer immersieve winkelervaring te creëren. 

Hoe ICT de manier waarop we leven zal veranderen? 

Een ding is zeker: ICT zal onze manier van leven blijven veranderen. Elektronische apparaten die we gebruiken om met elkaar te communiceren, worden met de dag slimmer en intuïtiever. Er zijn meer manieren dan ooit om in contact te blijven met de mensen om je heen. Het Internet of Things (IoT), een netwerk van apparaten die met elkaar verbonden zijn en het internet is een van de grootste technologische trends van deze tijd. De wereld is digitaal geworden en we zien veel nieuwe technologieën op de markt komen. Virtual reality en augmented reality, het internet der dingen, 3D-printen, enz. zijn enkele van de nieuwste technologieën die naar verwachting onze manier van leven zullen veranderen. 

Internet of Things (IoT) – De wereld veranderen met machines 

Het Internet of Things (IoT) verwijst naar een netwerk van apparaten die met elkaar en met internet zijn verbonden. Deze apparaten kunnen gegevens verzenden, ontvangen en analyseren. IoT is een van de grootste trends in de ICT-ruimte. IoT zal naar verwachting in 2022 $ 5 biljoen aan inkomsten genereren. IoT-apparaten kunnen van alles zijn, van een koelkast tot een tv, een horloge, een auto, een kledingstuk, een paar schoenen, speelgoed, een machine, meubels, een medisch apparaat, een gebouw, enz. IoT-apparaten kunnen met elkaar verbinden en gegevens uitwisselen via een netwerk. Het belangrijkste voordeel van IoT is dat het bedrijven kan helpen efficiënter te worden. Consumenten kunnen ook profiteren van deze technologieën, omdat ze ze kunnen gebruiken voor hun dagelijkse activiteiten. 

 

3D-printen – de toekomst is nu! 

3D-printen is een proces waarbij een driedimensionaal object wordt gemaakt van een digitaal ontwerp. Je kunt bijna alles printen, van een nieuwe telefoonhoes tot een auto-onderdeel, of een vervangend onderdeel voor de koelkast, bijna alles! Het is de vervaardiging van producten van computerondersteund ontwerp (CAD) computersoftware om visuele representaties van een ontwerp te creëren dat wordt gebruikt om het product of onderdelen te maken die in het product worden gebruikt. Verwacht wordt dat 3D-printen tegen 2030 $ 250 miljard aan inkomsten zal opleveren. 3D-printen wordt ook gebruikt in de gezondheidszorg voor de fabricage van implantaten, voor onderzoek en voor het maken van gepersonaliseerde medicijnen en apparaten. In de bouwsector wordt 3D-printen gebruikt voor rampenbestrijding en voor het maken van bouwdelen. 

 

Virtuele en Augmented Reality 

Augmented reality is als een verbeterde versie van Virtual Reality. Augmented reality is een live-weergave van een echte omgeving waarvan de elementen worden aangevuld met door de computer gegenereerde perceptuele informatie, waarvan de bron extern of ingebed in de omgeving kan zijn. Virtual reality daarentegen is een kunstmatige omgeving waarvan de elementen worden gecreëerd door computergegenereerde beelden. Virtual reality is een door de computer gegenereerde simulatie van een omgeving en wordt aan de gebruiker gepresenteerd op een manier die hij of zij voelt als echt. Virtual reality zal naar verwachting een enorme impact hebben op de zorg. Het zal artsen in staat stellen om operaties op afstand vanuit huis uit te voeren. Het zal ook worden gebruikt in training, onderwijs en psychologie. Virtual Reality en Augmented Reality zullen ook worden gebruikt in onroerend goed om klanten in staat te stellen eigendommen vanaf afgelegen locaties te bekijken. 

Zelfrijdende voertuigen: rijden van morgen 

Autonome voertuigen (AV’s) zijn zelfrijdende auto’s, vrachtwagens of andere voertuigen die zonder menselijke hulp kunnen navigeren. Wanneer AV’s volledig zijn ingevoerd, zullen ze de mobiliteit transformeren door het aantal passagiers dat kan reizen te vergroten, verkeersongevallen te verminderen en de goederenstroom te verbeteren. AV’s kunnen elektrische of hybride voertuigen zijn met batterijen of brandstofcellen die kunnen worden opgeladen terwijl het voertuig geparkeerd staat. Autonome voertuigen zijn uitgerust met verschillende sensoren waarmee de voertuigen hun omgeving kunnen waarnemen en er doorheen kunnen navigeren. Google, Tesla en Uber behoren tot de bedrijven die AV’s in de praktijk hebben getest. 

Kunstmatige intelligentie: het wordt slimmer! 

Kunstmatige intelligentie (AI) is de simulatie van menselijke intelligentieprocessen door machines, met name computersystemen. AI wordt in elke branche gebruikt, van gezondheidszorg tot financiën, van transport tot detailhandel. AI wordt ook gebruikt voor natuurlijke taalverwerking, machine learning, data-analyse en kunstmatige neurale netwerken. Naar verwachting zal AI in 2030 $ 16 biljoen aan inkomsten voor bedrijven genereren. Er worden nieuwe applicaties ontwikkeld en bestaande worden aangepast om AI-technologieën te integreren. 

Conclusie 

De wereld van ICT is met de dag geavanceerder geworden. Er worden nieuwe technologieën geïntroduceerd die beloven de manier waarop we leven en werken te veranderen. Nu is het tijd om deze technologieën te gebruiken en een betere toekomst te creëren! 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *