5 redenen waarom u nu moet leren coderen 

5 redenen waarom u nu moet leren coderen 

Leren coderen is de nieuwe geletterdheid. Iedereen zou moeten leren coderen. Dat komt omdat coderen de universele taal is van digitale technologie: Als je weet hoe je moet coderen, word je een marketeer die websites kan bouwen; een onderzoeker die gegevens kan analyseren; een boekhouder die financiële modellen kan maken; en nog veel meer. Coderen is niet alleen iets voor computerdeskundigen of software-ingenieurs. Vandaag de dag is er veel vraag naar codeurs in bijna elke industrie – inclusief gezondheidszorg, onderwijs, marketing en bijna elke andere sector die je maar kunt bedenken. En die vraag zal alleen maar toenemen.  

 

Waarom iedereen zou moeten leren coderen 

Er zijn vele redenen om te leren coderen, maar twee redenen staan boven de rest. Ten eerste, coderen is de basis van alle digitale technologie. Elke website, mobiele app, product en dienst is gebouwd met code. Of je nu online een vlucht boekt, met een vriend praat of het nieuws leest, digitale technologie is de rode draad die ons allemaal met elkaar verbindt. Ten tweede heeft elke sector programmeurs nodig. Tegenwoordig hebben bedrijven in elke sector – van gezondheidszorg tot muziek en van onderwijs tot marketing – mensen nodig die hun ideeën tot leven kunnen brengen door middel van code.  

 

Het is de toegangspoort tot bijna elke baan in de technologie. 

Iedereen heeft gehoord dat er te veel banen zijn en niet genoeg werknemers. Er zijn te veel banen en toch kunnen mensen niet worden aangenomen omdat ze niet de juiste vaardigheden hebben. Meestal zijn de vaardigheden die ontbreken harde vaardigheden zoals coderen. Als je niet kunt coderen, zul je beperkt worden in welke banen je kunt krijgen en hoeveel je kunt verdienen. Maar als je weet hoe je moet coderen, zal bijna elk bedrijf ter wereld je willen aannemen. 

 

Je kunt meer geld verdienen. 

Het gemiddelde salaris in de VS voor een software-ingenieur op instapniveau is $80.000 per jaar. Het gemiddelde Amerikaanse salaris voor een brand manager is 94.000 dollar. Een accountant verdient $62.000 en een marketing manager $110.000. Als programmeur begin je met een hoger salaris dan niet-technische werknemers en kom je in aanmerking voor meer promoties en carrièregroei. Je kunt vanaf het begin onderhandelen over een hoger salaris en bedrijven zullen bereid zijn je meer te betalen omdat ze weten dat je meer waarde inbrengt. 

 

Je zult begrijpen hoe je favoriete apps werken. 

Als je geïnteresseerd bent in de toekomst van technologie en hoe het de maatschappij beïnvloedt, zal weten hoe je moet coderen je helpen om de toekomst van kunstmatige intelligentie, virtuele realiteit, online privacy en al het andere te begrijpen. Als niet-technisch persoon gebruik je waarschijnlijk tientallen apps per dag. Elk van deze apps wordt aangedreven door code. Als je weet hoe ze werken, kun je beter begrijpen wat de impact van nieuwe technologieën is en hoe ze jouw leven kunnen beïnvloeden. 

 

Je kunt communiceren met programmeurs en ingenieurs. 

Aangezien de meeste bedrijven programmeurs nodig hebben, moet je als je voor een bestaand bedrijf wilt werken, met hun programmeurs en ingenieurs kunnen praten. Je moet in staat zijn om je ideeën en visie te beschrijven en ervoor zorgen dat ze tot leven komen. Als je niet kunt coderen, zul je moeite hebben om te communiceren met je teamgenoten en supervisors. Zelfs als je leert coderen, is het belangrijk om de basis van programmeren te kennen, zodat je beter met andere programmeurs kunt communiceren. 

 

Het is een vaardigheid waar vraag naar blijft. 

Elke andere vaardigheid die je kunt leren, zal na verloop van tijd verouderd raken naarmate de technologie voortschrijdt. Maar weten hoe je moet coderen is meer een vaardigheid die je hele leven bij je blijft. Als je als kind leert coderen, zul je het je hele leven kunnen gebruiken en het zal relevant zijn zolang je online bent. Er zijn veel vakgebieden die verouderd zullen raken door de technologische vooruitgang, maar coderen is daar niet één van. En naarmate kunstmatige intelligentie en virtual reality een belangrijker onderdeel van de samenleving worden, zal de behoefte aan codeurs alleen maar toenemen. 

 

Waar het op neerkomt: Leren coderen is een no-brainer. 

Er zijn veel redenen om te leren coderen, maar de twee belangrijkste redenen zijn dat coderen de universele taal is van digitale technologie en dat elke industrie coders nodig heeft. Deze twee feiten maken het leren coderen de meest waardevolle vaardigheid die je kunt nastreven als ondernemer in de 21e eeuw. Als je niet weet hoe je moet coderen, zal elke andere vaardigheid die je bezit beperkt zijn. 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *